جمعه, ۲۰ مهر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-10-11
تبلیغات
کد خبر: 3009 |
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۴ | ارسال توسط :
3 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی با اشاره به اهمیت مطالعه در حوزه جنوبگان، گفت: وزارت علوم حمایت خود را از تحقیقات دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در این حوزه اعلام کرده است.

به گزارش ایسنا دکتر مرتضی توکلی در دومین نشست علمی تشریح فعالیت‌های انجام شده و پیش رو در جنوبگان که صبح امروز در محل پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی برگزار شد، حوزه مطالعات اقیانوس را به وسعت تمام اقیانوس‌های دنیا دانست و افزود: حوزه اقیانوسی یک حوزه ناشناخته و حیاتی است به گونه‌ای که حیات ما به حیات اقیانوس‌ها بستگی دارد؛ از رو ارزش مطالعه در این حوزه بر کسی پوشیده نیست.

وی حضور در مرزهای فراسرزمینی را یکی از آرزوهای کشور دانست و اظهار کرد: تاکنون ۴۵ دستاورد در این حوزه مهم از سوی محققان این پژوهشگاه اجرایی شده که مهمترین آن کشتی اقیانوس‌پیما، راه اندازی مرکز تحقیقات جنوبگان، تغییرات آب و هوایی، یخ‌شناسی و زیستگاه‌های گیاهی و جانوری جنوبگان است.

توکلی با اشاره به حمایت وزارت علوم از تحقیقات در حوزه جنوبگان، گفت: از سوی دیگر صدری نسب، رئیس مرکز مطالعات علمی همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نامه‌ای به دانشگاه‌ها برای حمایت از تحقیقات در حوزه جنوبگان صادر کرد، ضمن آنکه سامانه‌ای برای بازداری پروپوزال‌ها در این حوزه ایجاد شده است.

رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی با بیان اینکه برای ورود به جنوبگان دو رویکرد چرایی و چگونگی مطرح است، یادآور شد: چرایی مطالعات در جنوبگان برای ما روشن است، چون یک منطقه ژئوپلتیک و مهم برای مطالعات علمی است؛ ولی اینکه چگونه باید وارد این مطالعات شویم، نیاز به ابزارها و تجهیزات داریم؛ از این رو نیاز است تا با برگزاری نشست‌هایی این تجربیات را به اشتراک بگذاریم.

توکلی ادامه داد: این نشست‌ها با حضور محققان ایرانی که در جنوبگان و شمالگان حضور داشتند، برگزار می‌شود.

انتهای پیام

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط صدای تبریز – جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید