معاون پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور در این همایش اظهار کرد: امروز شاید یکی از مباحث جدی برای تأثیرگذاری در عرصه جهانی رجوع به مفاخر و مشاهیر بوده که به عنوان سرمایه نمادین از آنها در حوزههای مختلف از جمله در حوزه علم، دین، اندیشه، ورزش و … یاد می کنند.
کاوه خورابه با بیان اینکه در همه جای جهان شخصیتها و مفاخر خود را به عنوان یک سرمایه ملی میدانند، افزود: شخصیتهایی چون سیدجمال که جنبه عامتر و جنبه اشتراکی دارند، به طور قطع در این رابطه تأثیرگذاری بیشتر و بهتری در دنیا داشته و دارند.
وی افزود: این شخصیتهای تاریخی از جمله سیدجمالالدین اسدآبادی، تغییرات مرزهای جغرافیایی موجب شده تا بسیاری از کشورها آنها را از آن خود بدانند اما میتوانیم براساس واقعیت تاریخی آن را به یک نقطه خاص به نام ایران بزرگ فرهنگی منتسب کنیم و در عین حال به عنوان یک ارزش که جاری و ساری است آنها را فرای مرزهای جغرافیایی به عنوان یک میراث مشترک در نظر داشته باشیم و از آن بهرهمند شویم.
خورابه ادامه داد: در یک کثرت بسیار عظیمی از فرهنگها و اندیشههای مختلف عوامل و انسانهایی چون سیدجمال را میتوانیم بیابیم که ما را به سمت یک وحدت انسانی و وحدتی که میتواند منجر به گونهای از ارتقاء و زیست بهتر بشر امروز شود، سوق میدهد.
وی بیان کرد: سیدجمالالدینها، حافظها ،سعدی، ملاصدرا، رازی، میر سیدعلی همدانی، فردوسی و هم همه این شخصیتها سرمایههای ملی نمادین کشور ایران بوده که به آنها مفتخریم و میبالیم.
امام جمعه اسدآباد هم در این مراسم اظهار کرد: سیدجمال گالدین اسدآبادی در استان همدان و نیز در دیار خود غریب است و باید به این شخصیت بزرگ پرافتخار بیشتر پرداخته شود.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضی موحدی با تأکید بر ساخت المان و نمادهایی از سیدجمالالدین اسدآبادی توسط شهرداریها و شوراها در استان و شهرستان تصریح کرد: از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان انتظار و توقع داریم تا ساخت فیلمی فاخر از سیدجمالالدین اسدآبادی را پیگیر باشد و برنامههای فرهنگی مختلفی در رابطه با معرفی سیدجمال الدین اسدآبادی تهیه شود.
فرماندار اسدآباد هم با بیان اینکه سیدجمالالدین اسدآبادی، استبداد داخلی و خارجی را مهمترین مشکل مردم دنیای جهان اسلام میدانست و معتقد بود حضور مردم در صحنه از نقش مؤثری در بیداری اسلامی جهان اسلام دارد، گفت: سیدجمال کسی بود که درد مردم زمان خود را شناخت و در بیداری اسلامی و مبارزه با استعمار میدانست.
حسینعلی شرکایی با اشاره به اینکه سیدجمالالدین اسدآبادی از جمله رهبران اسلامی بود که نهضت خود را بر پایه فکر و اندیشه اجتماعی بنا نهاد، یادآور شد: برگزاری چنین همایشها و کنگرههایی از نقش ارزندهای در معرفی سیدجمال و اندیشههای این شخصیت بزرگ به دنیا برخوردار است.
وی با اشاره به برگزاری انتخابات پرشکوه دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان گفت: با ۳۹ هزار و ۸۵۲ رای مأخوذه صحیح، اکبر رنجبرزاده با مشارکت پرشور مردم به عنوان نماینده مردم اسدآباد انتخاب شد.
انتهای پیام