پنجشنبه, ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-09-12
تبلیغات
کد خبر: 4904 |
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۸:۰۷ | ارسال توسط :
5 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با تاکید بر نقش مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت، مشارکت ذی‌نقشان مختلف در سایر بخش‌های دولتی و همچنین بنگاه‌های اقتصادی و ساختارهای مردم نهاد را برای تدوین و اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های سلامت جامعه لازم و ضروری عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد اسماعیل مطلق در دومین روز «همایش بین‌المللی پوشش همگانی سلامت با برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع» در پنل تخصصی «برنامه سلامت خانواده و مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت»، گفت: مطابق رویکرد عوامل اجتماعی سلامت (SDH) محیطی که افراد در آن به دنیا آمده، رشد کرده و تحصیل و کار می کنند و مجموعه عوامل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی در سلامت افراد نقش تعیین کننده ای داشته و لازم است حکمرانی سلامت به گونه ای تعریف شود که مشارکت ذینقشان مختلف در سایر بخش های دولتی و غیر دولتی  و ساختارهای مردم نهاد برای تدوین و اجرای سیاست ها و برنامه های سلامت جامعه لحاظ شود.

وی با بیان اینکه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به عنوان مهمترین نهاد برای سیاستگذاری در زمینه عوامل اجتماعی موثر بر سلامت از دو دهه قبل در کشور تشکیل شده است، ادامه داد: از مهمترین وظایف این شورا، سیاستگذاری برای ارتقای سلامت و امنیت غذایی، ایجاد هماهنگی میان دستگاه های اجرایی ذینقش در سلامت و تصویب سازوکارهای نظارتی و رسیدگی به گزارش های نظارتی در خصوص تکالیف و وظایف دستگاه ها در زمینه سلامت امنیت غذایی است.

مطلق در ادامه به ترکیب اعضای شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: اعضای این شورا عبارت است از؛ رییس جمهور (رییس شورا)  وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (دبیر شورا)، رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر کشور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزیر آموزش و پرورش، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر ورزش و جوانان، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، رییس کمیته امداد امام خمینی (ره)، رییس سازمان ملی استاندارد، سازمان پدافند غیرعامل، دو نفر نماینده انجمن های علمی سلامت و امنیت غذایی یک نفر از اعضای هر یک از کمیسیون های بهداشت و درمان، اجتماعی و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر.

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، یکی از ماموریت های قانونی شورا را تصویب برنامه اجرایی سامانه «خدمات جامع و همگانی سلامت و امنیت غذایی» عنوان و تصریح کرد: در این زمینه، برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع به عنوان اساس سامانه مذکور در دستور کار شورا قرار داشته و وظایف و تکالیف سایر دستگاهها برای استقرار برنامه سلامت در این شورا بررسی خواهد شد. این امر نقش مهمی در ایجاد تعهد سیاسی برای بالاترین رکن اجرایی کشور (هیات دولت)، در استقرار و توسعه برنامه سلامت خانواده دارد.

مطلق در ادامه به تشریح برنامه های پنل  تخصصی «برنامه سلامت خانواده و مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت»، پرداخت و گفت: در این بخش از کنگره تلاش می شود با ارائه تجربیات ملی و بین المللی در زمینه بسترهای فراهم شده برای توجه به عوامل اجتماعی موثر بر سلامت چشم انداز تازه ای برای تقویت فعالیت های بین بخشی در سطوح محیطی و ارتباط آن با سایر سطوح سیاستگذاری فراهم شود. انتظار می رود درسهای آموخته شده از ادغام رویکرد عوامل اجتماعی سلامت در مراقبت های اولیه ،سلامت در تقویت شبکه های بهداشت و درمان کشور برای توجه به سلامت همه جانبه و عوامل موثر بر آن مفید واقع شود.

وی گفت: به همین منظور در این پنل ۷ سخنران خواهیم داشت که سه سخنران بین المللی و چهار سخنران از جمهوری اسلامی ایران تجربیات و دیدگاهای خود را در زمینه ابعاد مختلف برنامه سلامت خانواده از منظر SDH بیان می کنند و   با حضور صاحب نظران به بحث و تبادل نظر در زمینه نکات اساسی و مهم برای ادغام عوامل اجتماعی سلامت در مراقبت های اولیه بهداشتی خواهیم پرداخت.

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در بخش دیگری از سخنانش در این نشست تخصصی، خاطرنشان کرد: برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع که در پی نهادینه کردن سلامت، توسعه نگرش سلامت محوری و دسترسی به خدمات سلامت از محیطی ترین سطوح جامعه است، بهترین بستر برای شکل گیری کانون های محلی و فرابخشی سلامت محور بوده که فرصت را برای تصمیم سازی و اجرای برنامه های سلامت با حضور ذی نقشان بین بخشی و با مسیری از پایین به بالا فراهم می کند و در عین حال با پشتوانه سیاست گذاری عمودی و از بالا به پایین این جریان تقویت می شود.

به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، پنل تخصصی «برنامه سلامت خانواده و مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت» در دومین روز همایش بین المللی پوشش همگانی سلامت و با حضور دکتر محمد اسماعیل مطلق، رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و دکتر جعفر حسین، نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران و سایر اعضا برگزار شد.

انتهای پیام

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط صدای تبریز – جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید