دوشنبه, ۱۴ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-04
تبلیغات
کد خبر: 9457 |
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۹ | ارسال توسط :
8 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

ایسنا/فارس مراسم اختتامیه بیست و هفتمین جشنواره کشوری قرآن و عترت دانشجویان دانشگاه پیام‌نور در بخش‌های قرآن، معارف، نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه، نوآفرینی قرآنی، پژوهشی، ادبی، هنری و فناوری رسانه‌ای، امروز ۱۷ اسفند به میزبانی دانشگاه پیام‌نور استان فارس در شیراز برگزار شد.

سرپرست دانشگاه پیام نور استان فارس در این مراسم با اشاره به اهمیت رابطه و انس با قرآن گفت: ما به سادگی با جهان مادی و طبیعت رابطه داریم اما اگر نتوانیم با جهان غیب ارتباط برقرار کنیم به گفته مفسران، حیاط طیبه برای انسان برقرار نمی‌شود و رابطه ما به دنیا و مادیات محدود می‌شود، در صورتی که آرزوی همه‌ کمال‌جویان این است که با خداوند متعال ارتباط برقرار کنند.

محسن جاجرمی‌زاده با طرح این سوال که چه کنیم بتوانیم با عالم غیب ارتباط بگیریم و از دنیای مادی فراتر برویم، بیان کرد: تنها راه ارتباط با دنیایی که با چشم سر دیده نمی‌شود و اسرار خداوند متعال در آن‌جا نهفته است، انس و الفت و ارتباط با قرآن است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام‌نور نیز در این مراسم با بیان اینکه نمی‌توان مثل و مانندی برای قرآن آورد، خطاب به جوانان و دانشجویان حاضر در جشنواره گفت: یکی از وظایف سنگین شما این است که قرآن را به دیگران بیاموزید چون در خانه‌ای که کلام خدا خوانده نشود، شیطان وارد می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود نبوی، یکی از ره‌آوردهای انس با قرآن را تاثیر شگرف بر خانواده دانست و افزود: جوانان با استفاده از قرآن کار فرهنگی جهادی کنند. یکی از وظایف جوانان قرآنی در دانشگاه‌ها این است که به ترویج آن بپردازند و قرآن از مهجور ماندن خارج کنند.

وی تاکید کرد: ارتباط با قرآن به ویژه برای جوانان باید همواره باشد و این ارتباط رهاوردهای بسیاری هم برای آنها دارد و نورانیت را به ارمغان می‌آورد.

نبوی اظهار کرد: قرائت قرآن، تعظیم شعائر اسلام اعلام موجودیت اسلام است. همانطور که خلافکاران با موسیقی و لهو و لعب خودشان را نشان می‌دهند، ما هم با محفل و مجالس قرآنی و فرهنگی خود را به نمایش بگذاریم. در واقع کارهای فرهنگی را با قرآن رونق دهیم.

معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام‌نور هم در این مراسم بیان کرد: در جشنواره قرآن و عترت ۶ هزار و ۵۹۸ اثر در دبیرخانه به ثبت رسیده است. از این تعداد ۲ هزار و ۲۶۸ اثر معارف شامل احکام، پرسمان، تفسیر معارف مربوط به نماز است، تعداد یک هزار و ۱۹۶ اثر آوایی که شامل حفظ ۵، ۱۰ ، ۲۰ جزء و کل قرآن کریم، تواشیح، مداحی، دعاخوانی، قرائت است.

مهدی محمدی ادامه داد: در بخش نوآفرینی ۱۹۴ اثر، در بخش هنری ۱۴۷۹ اثر، پژوهشی ۲۷۲، صحیفه سجادیه و نهج البلاغه حدود ۶۰۰ اثر و در بخش فناوری که بخش مهمی است ۶۶ اثر به دبیرخانه در دبیرخانه به  ثبت رسیده که شامل تولیدات رسانه‌ای و اپلیکیشن تلفن همراه است.

وی با بیان اینکه ما متولی قرآن هستیم، گفت: باید فضایی در دانشگاه ایجاد کنیم که عمل به قرآن در کار جهادی و علمی نمود پیدا کند. با توجه به اتفاق‌هایی که در حماسه‌های این روزهای جبهه مقاومت و اتفاقات غزه خودش را نشان می‌دهد باید تلاش کنیم تا در عمل قرآنی باشیم.

معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور اظهار کرد: از دانشگاه انقلابی پیام نور بیشتر از این انتظار است که فضای آن اهل بیتی باشد. طرح و ایده و برنامه از شما و فراهم کردن امکانات و اجرایی کردن از ما.

محمدی در ادامه گفت: جمعیت دانشگاه ۲۰ تا ۳۰ درصد فضای مذهبی و قرآنی و تعداد زیادی قشر خاکستری و خنثی دارد. وظیفه ماست که آن‌ها را از این پوسته خارج کنیم و این کار نیازمند مهارت است که بتوانیم ذائقه دانشجویان را بشناسیم و با جذابیت و گیرایی مخاطب را جذب کنیم.

وی با بیان اینکه این جشنواره‌ها رفع تکلیف است در صورتی که قرآن و اهل بیت بر گردن ما حق دارند، گفت: از کار قرآنی و دانشجو پسند استقبال می‌کنیم.

معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور با تأکید بر اینکه هیئت‌های دانشجویی را باید احیا کنیم و  فضایی باشد که مطالبه‌گری و جریان سازی در دانشگاه ایجاد کند، گفت: در سال گذشته ۴ هیئت در دانشگاه داشتیم که امسال با تلاش دانشجویان به تعداد ۱۶ رسیده است.

وی همچنین از برگزاری بیست و هشتمین جشنواره قرآن عترت دانشگاه پیام نور کشور همزمان با سالگرد سردار سلیمانی در دانشگاه پیام نور کرمان خبر داد.

معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس نیز در این مراسم با بیان اینکه برگزاری جشنواره قرآنی در شهر سومین حرم اهل بیت(ع)، مصداق بارز حدیث ثقلین است، گفت: ما به شدت به رویدادهای حوزه گردشگری دینی نیاز داریم. سالانه در کشورهای عربی، گردهمایی‌های بزرگ  زیارتی، اقتصاد دینی و گردشگری برگزار می‌شود.

محمد فرخ‌زاده بر ضرورت توجه به پژوهش در فعالیت‌های قرآنی تأکید کرد و گفت: با پژوهش محور کردن رویدادهای دینی و قرآنی می‌توانیم گردهمایی‌های بزرگ مذهبی و قرآنی و گردشگری را در کشور برگزار کنیم.

وی ادامه داد: همه صنوف باید درگیر یک محور شوند آن محور قرآن و اهل بیت(ع). با نامگذاری کردن شهر شیراز به شهر قرآنی، یک رویداد کاملاً متفاوت مسلمان محور و شیعه محور بومی‌سازی می‌شود که تمام حوزه‌های رفتار قرآنی در آن تجلی پیدا می‌کند.

انتهای پیام

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط صدای تبریز – جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید